Djungeltrumman föddes av en slump. Tomas och Macke gjorde en ”normal” spelning där de jammade främst för de vuxna. De spelade en sillsallad av valser, låtar av Elvis, Beatles, Tom Jones, Queen etc… Eftersom det fanns mycket barn på plats blev de tillfrågade om de också kunde underhålla barnen. Macke var inte pappa ännu då och kunde endast spela låten Teddybjörnen Fredriksson. Tomas hade redan småttingar hemma och han kunde en hel del barnlåtar och kände sig genast bekväm med tanken. Killarna fick en sångbok i handen och cirka 10 barn samlades kring dem och sedan började de sjunga barnvisor. Barnen lyssnade intensivt, reagerade på alla små detaljer och levde sig med 100%. Detta gav musikerna en så pass stark upplevelse, till skillnad från vanliga covergigs, att på hemvägen bestämde de sig för att göra en egen barnskiva.
 

Macke hade redan då en projektstudio i sovrummet bad Tomas skicka textidéer. Det kom ett mejl där det nämndes att mjukisdjuren Arne Alligator och Einar Orm låg hemma på Nybergs soffa. Macke fastnade för det ena djuret och började sedan hitta på melodin till Arne Alligator. Tomas fru hjälpte till med en textidé till låten Långsamt och så småningom började Tomas och Mackes samarbete bära frukt. De hittade vi på nya låtar som Torsten med Borsten, Spöksången och Rockens roll och snart märkte de att albumet börjar bli färdigt. Macke ringde den enda grafikern han kände, skolkompisen Tom Backström, även kallad ”Bakisen” och bad honom rita en bild på en karaktär som heter Arne Alligator. Det var klart från första början att han skulle gå på två ben och ha en hatt på huvudet. Efter ett tag kom pärmbilden på skivan Arne Alligator i inboxen från ”Bakisen”. Hbl:s marknasföringsteam gillade också Arne och Djungeltrumman inledde samarbete med Hbl. Radio Vega gillade också musiken och började spela våra låtar i olika program, främst i Buu-klubben förstås. På detta sätt fick gruppen publicitet och blev erbjudna spelningar.
 

Eftersom Macke skrev låtar till det svenska musikförlaget Tom Bone Music så bad han dem skicka skivan runt i Sverige. Emi fastnade direkt och gav även ut Arne Alligator där. Den svenska grammisjuryn gillade också musiken och Djungeltrumman blev grammisnominerad i kategorin årets barnalbum 2004. Det kom ingen pokal men killarna tyckte nog att det var skojigt att gå på grammisgala på Grand Hotell i Stockholm svenska kändisar. 

 

Arne Alligator 14 år

Efter 10 år gör gruppen ca 80 spelningar om året, dvs det är mer eller mindre ett heltidsjobb. Arne & Djungeltrumman spelar ofta längs kusten, på färjorna Silja och Viking och har även lirat på de flesta finska stora festivalerna som Pori Jazz, Tammerfest, Ilosari rock, Kivenlahtirock.

© 2017 Arne Alligator Brands LTD